اولین انتخاب مهندسین و افراد با سلیقه برای نمای خارجی ساختمان، انتخاب سنگ گرانیتی است. ام قبل از انجام هر کاری، بهتر است ابتدا با مزایا و معایب استفاده از سنگ گرانیتی آشنا شویم. زمانی که حرف از سنگ شیک و لاکچری برای ساخت و ساز بخصوص در بخش بیرونی و نما میشود یکی از انتخابهای افراد و مهندسین سنگ گرانیت بخصوص سنگ گرانیت مشکی نطنز است. اما آیا از مزایا و معایب سنگ گرانیت مطلع هستید؟ برای آشنایی با ویژگی های مثبت و منفی این سنگ تا انتهای این مطل همراه ما باشید.
مزایا و معایب سنگ گرانیت چیست؟
دانستن مزایا و معایب سنگ های طبیعی، قبل از تهیه و خرید آن ها، باعث می شود تا انتخابی درست و مناسب با نیازمان داشته باشیم. استفاده از سنگ های طبیعی، مزایای زیادی دارد. اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که معایب این سنگ ها و دانستن آن، کمک زیادی به نحوه استفاده صحیح از آنها در ساختمان می کند.
مزایای سنگ گرانیت چیست؟
دوام و استحکام بسیار بالا
به دلیل استحکام بالای سنگ های گرانیتی، از آنها در مکانهایی که بیشترین استفاده در منزل را دارند استفاده می شود. این مکان ها شامل، حمام، دستشویی، آشپزخانه و کف ساختمان می باشد. همچنین به دلیل دوام بالای این سنگ، در فضای باز و نمای خارجی ساختمان نیز کاربرد دارد.
در ادامه بیشتر در مورد مزایا و معایب سنگ گرانیت صحبت خواهیم کرد.
ضد آب بودن سنگ گرانیت
از در بررسی مزایا و معایب سنگ گرانیت به خاصیت ضد آب بودن آن می رسیم. هر چند این ویژگی مزایای آن به حساب می آید. به دلیل این ویژگی مهم، در مکان هایی که ریزش آب در آن زیاد است، استفاده می شود. این مکان ها شامل حمام، دستشویی، آشپزخانه و…می باشند.
مقاوم در برابر گرما
سنگ گرانیت طبیعی، در برابر گرما و حرارت مقاومت بسیار بالایی دارد. این سنگ در برابر حرارت مستقیم و گرما، تغییر شکل نمی دهد و به راحتی نمی شکند. قرار دادن مستقیم ظروف داغ بر روی سنگ گرانیتی، باعث خرابی و ساییدگی سنگ، نخواهد شد. به همین دلیل، این سنگ گزینه مناسبی برای استفاده در آشپزخانه است.
مقاوم در برابر لکه
از دیگر نکاتی که در بررسی مزایا و معایب سنگ گرانیت باید به آن بپردازیم، خاصیت ضد لک آن است. مزیت مهم دیگر سنگ گرانیت، مقاومت در برابر جذب لکه است. در صورتی که آب بندی سنگ گرانیت درست و کامل باشد، مانع از جذب مایعات به درون آن می شود. با اینکار، سنگ گرانیتی هیچگونه مایعی را جذب نخواهد کرد و لکه نمی گیرد.
نگهداری آسان و راحت از سنگ گرانیت
نگهداری آسان و راحت از سنگ، عدم نیاز به ترمیم و بازسازی و استفاده طولانی مدت از آن، یکی از مهم ترین دلایل انتخاب سنگ گرانیتی است. به همین دلیل و با توجه به نکات ذکر شده، استفاده از سنگ گرانیتی برای نمای داخلی و خارجی ساختمان، گزینه بسیار مناسبی می تواند باشد.
زیبایی ظاهری دکوراسیون از مزایا و معایب سنگ گرانیت
زیبایی آشپزخانه و سرویس بهداشتی، نکته ای است که مورد توجه اغلب افراد با سلیقه است. داشتن خط و خطوط زیبا و رگه هایی از رنگ های نامنظم در سنگ گرانیت، آن را به گزینه ای مناسب برای دیوارهای آشپزخانه و سرویس بهداشتی تبدیل کرده است. به همین دلیل در خانه های لوکس و مدرن، از این نوع سنگ برای پوشش دیوارها، استفاده می کنند.
پیشنهاد می کنیم برای شناخت انواع سنگ مطلب ” شناخت انواع سنگ نما ” را مطالعه کنید.
بررسی معایب سنگ گرانیت
ویژگی ها و مزایای استفاده از سنگ گرانیت، بسیار زیاد است. اما معایبی هم دارد که وظیفه خود دانستم تابا بیان آنها، کمک زیادی به انتخاب و تصمیم گیری درست و صحیح شما در خرید این سنگ کرده باشیم. در این مطلب قصد بررسی مزایا و معایب سنگ گرانیت را داریم. در ادامه همراه ما باشید تا از معایب این سنگ برایتان بگوییم.
قیمت بالای سنگ گرانیت
شاید اولین عیبی که برای سنگ گرانیتی باید در نظر گرفت، قیمت بالای آن باشد. این سنگ نسبت به سایر سنگ ها، از قیمت بالایی برخوردار است. همچنین نصب آن نیز کمی سخت و دشوار تر از سایر سنگ های طبیعی است.
متخلخل بودن سنگ گرانیت
وجود ترک و سوراخ در سنگ گرانیتی، باعث بروز مشکلاتی خواهد شد. اگر آب بندی این سنگ ها به درستی انجام نگیرد، باعث نفوذ آب به داخل آن می شود. در این صورت سنگ لکه دار می شود. گاهی اوقات، نفوذ آب و رطوبت به سنگ، باعث تجمع باکتری ها و ایجاد آلودگی در سنگ خواهد شد. تنها راه حفظ سنگ از نفوذ آب و رطوبت به داخل آن، آب بندی صحیح و اصولی سنگ گرانیتی است.
عدم تنوع رنگ بندی سنگ ها
رنگ بندی محدود و کم در تخته سنگ های گرانیتی، یکی دیگر از معایب این سنگ ها به شمار می رود. این محدودیت، دست شما را در انتخاب سنگی با تنوع رنگی زیاد، کوتاه کرده است.
وزن سنگین و زیاد
استفاده از متریال سبک در ساختمان سازی، ویژگی مفیدی است که باعث افزایش سرعت کار و نصب راحت و آسان می شود. متاسفانه سنگ گرانیتی، به دلیل وزن زیادی که دارد، استفاده و بکارگیری از آن را دشوار کرده است.
سرعت پایین نصب سنگ گرانیت
در زمان نصب سنگ گرانیتی نسبت به سایر سنگ ها، به ملات کاری و زیرسازی بیشتری نیاز است. این موضوع سبب کم شدن سرعت کار و افزایش زمان نصب سنگ در ساختمان می شود..
سرطان زا بودن سنگ های گرانیتی
استفاده از سنگ های گرانیتی در بیمارستان ها و آزمایشگاه ها، ممنوع شده است. علت این امر، احتمال سرطانزا بودن این سنگ ها است. در صورتی که امواج رادیو اکتیو بر روی سنگ گرانیتی بتابد، باعث ایجاد میدان مغناطیسی و یا افزایش تابش اشعه ایکس و گاما خواهد شد. به همین دلیل، بزرگترین عیب سنگ گرانیتی، احتمال سرطان زا بودن آن ها در محیط های بیمارستانی است است.
سنگ گرانیت را از کجا بخریم؟
در این مطلب سعی کردیم به بررسی کامل مزایا و معایب سنگ گرانیت بپردازیم. همانطور که می دانید هر محصولی در کنار مزایا، معایبی نیز دارد. با این وجود نمی توان یک محصول را صرفا بی کیفیت و بی استفاده تصور کرد. سنگ گرانیتی با وجود معایبی که دارد، بسیار مورد توجه طراحان دکوراسیون و سازنده های ساختمان است. چرا که زیبایی و ویژگی های مثبت آن بسیار بیشتر است. اگر قصد خرید انواع سنگ گرانیتی را با قیمت ویژه و شرایط پرداخت استثنایی دارید، می توانید با کلینیک ساختمانی نماآرا تماس بگیرید. جهت دریافت مشاوره رایگان با شماره ۰۹۱۳۶۶۶۹۰۷۰ تماس بگیرید.